Писателката представи новия си роман Пасиансът на архангелите“, вдъхновен от истинска

...
Писателката представи новия си роман Пасиансът на архангелите“, вдъхновен от истинска
Коментари Харесай

Мария Лалева събра повече от 100 русенци в библиотеката

Писателката показа новия си роман „ Пасиансът на архангелите “, въодушевен от същинска история

На 18 октомври в Русенската библиотека за следващ път се събраха фенове на творчеството на Мария Лалева. Оказа се, че нейни почитатели са зам.-кметът Димитър Недев и началникът на отдел „ Образование, спорт и младежи действия “ в Община РусеТаня Тодорова. Заедно с повече от 160 русенци на всякаква възраст те пристигнаха много преди началото на срещата, с цел да видят от близко, да послушат, да поговорят и да се снимат с обичаната си писателка.

И тя не разочарова никого. Хубава жена, с необятна усмивка и походка на човек с достолепие и темперамент, Мария извърши пространството с харизмата си и подвигна на крайници публиката. Да показа „ Пасиансът на Архангелите “ й спомага ръководителят на Съюза на българските писатели в Русе Мануела Симеонова. Двете отвориха вратата към най-потайните кътчета на креативното ентусиазъм, прозренията на духовното израстване, съжителството със страховете човешки и силата на любовта, която е в основата на всичко – цялата „ строителна примес “, построила поезията и прозата на Мария Лалева. Оная магическа прашинка, която авторката вгражда в откровенията си с читателя и която изяснява притегателната мощ на нейното творчество.

„ Не е наложително някой да те обича, с цел да обичаш себе си! “ отговори Мария на въпрос от публиката. И още „ Не се опасявайте от страховете, те са най-хубавите учители. Вслушвайки се и борейки се с тях, ставаме по-добри хора! “. „ Предателствата и разочарованията от най-близките хора слагат всеки от нас пред избор – кого да послушаме и последваме – ангела или дявола. Ако сме обзети от възприятие за възмездие и завист, значи сме тръгнали след дявола, към саморазрушението. Чрез смирението и прошката побеждава любовта, която е в основата на всичко, побеждаващата мощ на светлината! А това е нашият ангел! “ Толкова за прозренията на Мария! Те са втъкани и в новия й разказ „ Пасиансът на архангелите “, въодушевен от същинската история на жена, която гледа на карти и има своя лична „ архангелска вяра “ за света, индивида и Вселената.

Авторката показа, че съвсем всички герои в книгата имат действителни прототипи. Сюжетът е построен върху същински истории и действителни обстоятелства и събития. Любовта, прошката, спасението, израстването, смяната, истината за индивида и вселенските сили са главните въпроси, сложени на пътя на героите. Вървейки по личните си пътища, героите доближават до вътрешни прозрения и избори, до преосмисляне на връзките сред хората и връзката на индивида с Бога и силите на Вселената.

В края на срещата Мария Лалева дълго дава подписи, обърна внимание на всеки собствен четец, поговори и се снима с него. 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР